Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 7., hétfő

"Miért nyert...

...(ennyire) a Fidesz" ?- címmel Papp Gy. olvasónk küldte ma reggel az alábbi levelet postafiókunkba, amely érdekes tényeket és megállapításokat  boncolgat.
Úgy döntöttünk,hogy utoljára még a választásokról közzétesszük a levelet és ezzel részünkről lezártnak tekintjük a 2014-es választást, illetve vélemény nyilvánítást.
Köszönjük az írást,amit itt most kivonatosan megosztunk.

"Az 'igazságos' választási rendszert jól mutatja:
1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre

1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.
2002-ben 2,31 millióan.
2006-ban 2,27 millióan.
2010-ben 2,7 millióan."


"2014-ben pedig várhatóan körülbelül 2,1 millióan. 

Ráadásul az adatsorok nem is hasonlíthatók össze egy az egyben, mivel most a honosított magyarok is leadtak 88 ezer szavazatot, márpedig ezek 95 százaléka a Fideszt erősíti.
A szavazati jog kiterjesztése miatt esetleg kieshet (vagy kieshetett volna) az LMP, a Fidesz 2/3-a is múlhat (múlhatott ezen a rendkívüli kis különbség miatt) ezen, ami jól mutatja, hogy az a néhány szavazat is mennyire befolyásolhatja az eredményt".

"Felháborító és megalázó a Magyarországon élő magyaroknak, hogy olyanok szólhatnak bele döntően sorsukba, akik nem viselik szavazatuk következményeit."
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.