Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 25., péntek

Oroszország hadat üzent !

Oroszország egy új törvény értelmében megakadályozhatja a Facebook, a Gmail és a Skype elérését, ha ezek a szolgáltatások az orosz felhasználók adatait nem hajlandóak Oroszország területén tárolni. 
A jogszabály megkövetelné a Google-tól, a Facebooktól és a Microsofttól, hogy az orosz felhasználók adatait tegyék megszerezhetővé és elérhetővé a hatóságok számára. A ZDNet híre szerint az információ védelméről szóló jogszabály Oroszország terrorizmusellenes törvényeinek része. Az új törvény a biztonsági szolgálatok számára tenné lehetővé az adatok elérését. Ha az érintett cégek nem működnének együtt az orosz hatóságokkal, az internetszogáltatók blokkolhatják elérésüket.
A múlt héten az orosz biztonsági szolgálat a legismertebb orosz közösségi oldal, a VK (VKontakte) üzemeltetőitől követelte a kijevi tüntetéseket szervezők személyes adatainak átadását.
A ZDNet nyomán.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.