Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 26., szombat

Te mit gondolsz...

... neked mire lenne szükséged, hogy teljesen biztonságban érezd magad?

 A jelenlegi gondok megszűnése? Vajon ki vagy mi ad biztonságot? Gyerekkorunkban ez nem volt kérdés, hisz jó esetben a szüleink adták azt a védőhálót, szeretetet, ami által a világunk zavartalan maradt. A gond ott kezdődik, ha ez másképpen alakul.
(Mondhatnánk azt is hogy a társadalom tudatos butítása az uralkodó "rend" részéről.) Mit tanul meg ekkor a gyerek? "A világ veszélyes, ahol csak sérelmek érhetnek, ahol minden sarkon veszély les rám, és nincs senki, aki segítene."

Megjelenik tehát a félelem, ami felnőttként is végigkíséri az életet!

Félelemből táplálkozni pedig nem túl szerencsés. Gondolj bele egy számodra félelmetes helyzetbe. Ehhez hasonlóra gondolok: egyedül mész egy veszélyes környék kivilágítatlan utcáján. Hogy viselkedsz? Valószínűleg visszahúzódsz, szinte csak lábujjhegyen somfordálsz, hogy a cipőd hangja se hallatszódjon.  
Ma pedig ugyanez történik. A veszélyes világban csak szorosan a fal mellett sunnyogunk, próbálunk észrevétlen maradni, nehogy észrevegyen minket bárki, hogy aztán lecsapjon, és kizsigereljen.
De van egy másik csapda is: a félelmek elől menekülünk, aminek a legjobb módja, hogy a félelmetes helyzettel egész egyszerűen nem nézünk szembe. Például nem megyünk el szavazni, kivonjuk magunkat belőle, hisz úgy érezzük, nem tudjuk megoldani a benne rejlő problémát, mert a jövőtől való félelem,  visszatart.
Mi a megoldás?... marad minden a régiben. Aztán pár hónap vagy év múlva értetlenül állsz: miért nem úgy alakult az életem, ahogy szerettem volna? 
Ahogy a mondás is tartja, ha valami olyat szeretnél, amid eddig nem volt, akkor olyat kell tenned, amit eddig nem tettél. Azaz a félelmekkel jobb szembenézni.

A biztonságot valójában mi teremtjük magunknak. Nekünk kell megadnunk az érzést saját magunk számára, hogy ha baj van, azt meg tudjuk oldani, ki tudjunk jönni a nehéz helyzetekből is, és a világ biztonságos legyen, nem pedig eltaposson. 
Ne feledd, hogy a félelmek magunkban tartása, a sérelmeink, dühünk magunka fojtása legalább annyi energiába kerül, mint szembenézni velük, és megoldani a problémát. Ráadásul így mondhatod majd unokáidnak,hogy te megtetted azt ami tőled tellett. És hogy ez sikerült e vagy sem,majd az utókor eldönti. 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.