Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 16., szerda

Te szoktál torrentezni?

Na akkor most figyelj!

Az Európai Unió Bíróságának új határozata komoly alapot is adhat a torrentezés viszonylag liberális szabályozásának jóval szigorúbbra cserélésére, több EU-s tagországban, köztük Magyarországon is.

“Nem fogadható el az olyan nemzeti szabályozás, amely nem tesz semmilyen különbséget a jogszerű forrásból készített magáncélú másolatok és a hamis, illetve hamisított forrásból készítettek között” – ezt mondja ez Európai Unió Bíróságának határozata, melyről az ITcafe számolt be.
Az informatika szakoldal szerint a holland ügy kapcsán hozott határoznak komoly következményei lehetnek EU-szerte azokban az országokban, ahol viszonylag liberálisan kezelik a kérdést, így például Magyarországon is. A döntés értelmében ugyanis azt jelenti, hogy csakis egy jogszerűen megszerzett tartalmat többszörözhetünk: mondjuk vettünk egy DVD-t, akkor azt; letöltöttünk egy online boltból egy zenét, akkor azt stb. Minden más esetben jogszerűtlen, így büntetendő a másolás (letöltés).
Az IT café által megkérdezett Artisjus szakértője, Tóth Péter Benjamin szerint bár egy fontos döntésről van szó, mivel az unióban jelenleg is kidolgozás alatt áll a szerzői jog reformja, egyáltalán nem lejátszott meccsről van még szó. 
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.