Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 3., csütörtök

Vége a roaming díjaknak.

Megszavazta az Európai Parlament (EP) az indítványt: ugyanannyiba fog kerülni a külföldi telefonálás, mint a belföldi. -olvasható a napi gazdaság online oldalán.

A digitális ügyekért felelős európai biztos, Neelie Kroes szerint a fogyasztóknak elegük van abból, hogy a kelleténél többet fizessenek. 
A széleskörű telekommunikációs reform az adatforgalmazásra is kiterjed. December 15-ével lép életbe, feltéve, hogy a tagállamok is elfogadják. A képviselők 534 igen szavazattal, 25 nem ellenében szavazták meg a csomagot.

Az elmúlt években többször is csökkentették a roaming díjakat. Tavaly például a megabájtonkénti adatforgalmazási díjat maximálták 45 centben.

A felhasználók egyre intenzívebben használják a mobilinternetes szolgáltatásokat telefonjaikon és táblagépeiken, többségük viszont - az Európai Bizottság korábbi felmérése szerint - az extra költségektől tartva visszafogta magát, ha külföldön járt.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.