Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 17., csütörtök

Vigyázz mit posztolsz mgadról !

Bár egy ideje már sokan hangsúlyozzák, hogy érdemes meggondolni, mit teszünk közzé magunkról a közösségi oldalakon, a trend mégis folytatódik. Az emberek az életük minden részletét közzéteszik az olyan oldalakon, mint a Facebook, az Instagram és a Twitter. 
Legyen szó nyaralásról, munkahelyi sikerekről, egy új házról, autóról, telefonról. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy mindezt nemcsak az ismerősök követik figyelemmel, hanem olyan szervezetek is, mint például ( lehet hogy nemcsak ?) az amerikai adóhivatal!

Az interneten keringő adatokat az online aktivitást követő eszközökkel is át tudják futni, majd a kiszűrt anyagokat hozzárendelik az egyes emberekhez, és összevetik azokat a biztosítási, egészségügyi, banki és vagyoni adataikkal. A hivatalos álláspont szerint jelenleg még csak a nyilvános adatainkban kutakodnak, de az adókerülőknek jobb óvatosnak lenni.
Minden bizonnyal nem telik sok időbe, hogy az amerikai adóhivatal módszereit a többi országban működő  hatóságok is átvegyék,úgyhogy csak óvatosan "tessenek dicsekedni!"
A pcworld nyomán.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.