Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 21., szerda

A békákkal senki sem közölte ?

Szentgotthárd - Máriaújfalu határában fekszik a mesterségesen épített Hársas-tó. A tóban élő békák telelőhelye egy erdőben található, melyet egy út választ el a tó vizétől. A tavaszi és őszi vándorlás idején eddig diákok kifeszített fóliákkal fogták meg a vándorló békákat, utána vödrökben vitték át őket a tóhoz. 
A „zöldek” kitalálták, hogy ez bizony nem jó! Nagyjából 159 millió forintból olyan 1.5 km hosszúságban terelőfalat és árkot építtettek uniós pénzből, valamint 12 átjárót az út alá,hogy majd ezután ott közlekedjenek a békák! 


Igen ám csakhogy a szerencsétlen békákkal senki sem közölte, hogy nekik az út alatti átjárókban kellene közlekedniük. Így viszont a meredek falú árokba belepotyogó kétéltűek terülj-terülj asztalkám a környék rókáinak, vaddisznóinak.
(És ezt valakik megtervezték, jóváhagyták kivitelezték, de senkiben nem merült fel a gondolat,hogy van ennek a badarságnak valami értelme? Ami működött évtizedeken keresztül azt most egy irodakukac talán egy tollvonással áthúzta és elherdált 159 millió forintot...feleslegesen. Ezért viszont senki, senkit nem von felelősségre,mert...miért is? Nos ezen talán lehet(ne) gondolkozni "valakiknek" !)-a szerk. 

Tehát a 159 millió forintból megvalósuló "beruházás" felesleges, értelmetlen volta mellett a kidobott pénzt is jelenti. És további kérdésként merül fel, miért nem volt jó, hogy a diákok hasznos és tanulságos munkával telepítik át évről-évre a békákat a tó mellé?
Az alfahir.hu nyomán megosztotta; Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.