Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 9., péntek

Egy ország, ahol a kevesebb többe kerül !

Hiába csökkentették radikálisan a parlamenti képviselők létszámát a mostani ciklusra, nem lesz olcsóbb a kisebb Országgyűlés.

Kezdődik a "lázas" munka a megalakult parlamentben !

Egy képviselő ugyanis mostantól akár négyfős titkárságot is tarthat a parlament pénzéből és a frakciók is jóval több munkatársat alkalmazhatnak az eddigieknél.
Asszisztensre az előző ciklusban kezdetben havonta 140 ezer forintot költhetett egy honatya, ezt később több lépcsőben egészen 348 ezerre emelték, hogy akár két főt is alkalmazhasson egy képviselő. Most azonban már a megemelt alapilletményének megfelelő összeget fordíthat erre a célra, vagyis 748 ezer forintból egy egész stábot is fenntarthat. Ez összességében 149 millió kiadást jelenthet a parlament büdzséjének havonta.
Egyedül a képviselők bértömegén sikerült spórolni: a 386 képviselő több mint 330 millió forintba került nekünk havonta, a Blikk számításai szerint az új ciklus 199 honatyája benzinkártyával együtt 200 millió forintba fáj az adófizetőknek. Ebbe még vidéki képviselők albérleti és szállástámogatásai nincs benne, mert egyelőre az Országgyűlés Hivatala sem tudja, hogy kik igényelnek majd ilyen elhelyezést.
Jó hír viszont, hogy kiszorulhatnak a fenti státuszokból  a politikusrokonok, mivel a közeli hozzátartozók a továbbiakban nem lehetnek képviselői segítők.

"– A törvényhozás költsége nem elsősorban a képviselők számától függ. Ráadásul most kevésbé lehet szétosztani az ügyeket, ezért nagyobb szakértői apparátusra van szükség – magyarázta a Blikknek Juhász Attila, a Political Capital elemzője, aki szerint azok a politikusok is tisztában voltak ezzel, akik ezzel kampányoltak. – Népszerű üzenet volt az olcsóbb parlament, így könnyebben el lehetett adni a választási rendszer átalakítását – tette hozzá."
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.