Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 25., vasárnap

EP-választás-Május 25

Egy ország négy megfigyelője regisztrálta magát a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak vasárnapi választására - derül ki az NVI vasárnapi adataiból.
Az NVI internetes tájékoztató oldala, a http://www.valasztas.hu/ szerint mindössze négy nemzetközi megfigyelő akkreditáltatta magát az EP-választásra, valamennyien az Oroszországi Föderáció nagykövetségéről.

Az áprilisi országgyűlési választáson viszont (érdekes módon (?)-a szerk.) 23 szervezet, illetve intézmény 167 megfigyelője akkreditáltatta magát, többi között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől (EBESZ) 79-en, a Silba (Support Initiative for Liberty and Democracy) dán szervezettől 23-an, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől 17-en regisztráltak.

A választási eljárásról szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy más állam vagy nemzetközi szervezet képviselője a választások megfigyelése érdekében figyelemmel kísérje a választási szervek munkáját, a választási eljárás teljes menetét. A nemzetközi megfigyelő többi között betekinthet a választási bizottságok irataiba, kérdést tehet fel a választási szervek tagjainak és felhívhatja figyelmüket az általa tapasztalt rendellenességekre. Nem zavarhatja és nem befolyásolhatja azonban a választási eljárást, a választási szervek munkáját, és köteles tevékenységét pártatlanul végezni.
A nemzetközi megfigyelőknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat a Nemzeti Választási Irodánál, amely a nemzetközi megfigyelők nevét, valamint a megbízó állam vagy nemzetközi szervezet nevét az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n közzé is teszi.
Szerk;Posa S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.