Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 20., kedd

Ez ma "Európa" ?

Elmarasztalta Magyarországot kedden közzétett első fokú ítéletében az Európa Tanács égisze alatt Strassburgban működő Emberi Jogok Európai Bírósága a tényleges - vagyis a felülvizsgálat lehetőségét kizáró - életfogytiglani szabadságvesztés büntetés miatt!

A bíróság az emberölésért és rablásért elítélt Magyar László ügyében megállapította, hogy a későbbi szabadlábra helyezés eshetőségét kizáró ítélet "megalázó bánásmódnak minősül", és így sérti az emberi jogok európai egyezményének előírásait.
(Felmerül a kérdés, mikor ez a gyilkos több embert megölt,esély sem adva áldozatainak a túlélésre az milyen "bánásmódnak" minősül a "tisztelt" Emberi Jogok Európai Bíróságának? És ami még felháborító,hogy a gyilkos még kártérítést is kap! Idézet az ítéletből: "Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéleteit az ET-tagországok kötelesek végrehajtani! " Összesen tehát 6150 eurót  ítéltek meg Magyar Lászlónak. ) -a szerk.
A teljes írás itt olvasható !
A strassburgi bírák azt is megállapították, hogy a magyar hatóságok a 2002 és 2010 között, vagyis mintegy nyolc éven át elhúzódó eljárással megsértették az ügy ésszerű határidőn belüli elbírálásának a követelményét.
Ez utóbbi pont miatt, valamint az eljárási költségek megtérítésére több ezer eurót ítéltek meg Magyar Lászlónak, ám ami a tényleges életfogytiglani büntetés megítélését illeti, azzal kapcsolatban - azon túl, hogy kimondták e büntetésfajta emberi jogokat sértő mivoltát - nem rendeltek el egyéb szankciót.
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Ez az uniós indoklás az ami indokolja és szakmailag bizonyítja, hogy a halálbüntetésre van szükség a tényleges életfogytiglan helyett.
    Az unió most bizonyította, hogy a halálbüntetés humánusabb a tényleges életfogytiglan helyett.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.