Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 8., csütörtök

Fél év állami rabszolgaság.

Nincs még egy kelet-európai ország, amelyben az állam olyan sok adót és járulékot szedne be a dolgozóktól, mint Magyarország. Sőt, egész Európában is csak három nemzet előz meg minket.
Egy átlag magyar dolgozó jövedelmének 53,86 százalékát fizeti be az államkasszába személyi jövedelemadó, járulékok és áfa formájában. Ebben pedig még benne sincsenek a jövedéki termékekre - üzemanyagra, cigarettára, alkoholra - rakodó extra terhek sem. 
Ezzel a számmal hazánk a negyedik helyet foglalja el az európai országok listáján, csakhogy a magyar államnál is mohóbb Belgiumban, Franciaországban és Ausztriában még bőven marad elkölthető pénz az emberek zsebében.
Az adószabadság napja Magyarországon július 16, vagyis nyár közepéig munkánkkal kizárólag az államot gyarapítjuk. Hiába 16 százalékos a személyi jövedelemadó kulcsa, ha a járulékokkal az adóék 49,5 százalékra ugrik.
Ezzel nagyon hátul kullogunk az EU-ban. A brüsszeli New Direction Foundation által publikált friss tanulmány szerint egyébként a magyarhoz hasonló a munkabéreket terhelő állami elvonás mértéke még egyedül Görögországban van. (Akkor miről is beszélünk,hogy "Magyarország jobban teljesít ?" kérdezem én, miben is?-a szerk.)
 
Július 16-ig az államnak dolgozunk !
 
 (forrás: New Direction Foundation) 

Az adóelvonás mértéke az Európai Unióban egyébként 2010 óta folyamatosan növekszik és a 2010-es 44 százalékról mostanra elérte a 45,27 százalékot. Érdekes adalék, hogy az egykulcsos adórendszerrel bíró országok (a három balti állam, illetve Bulgária, Románia és Magyarország) teljes elvonása magasabb, mint a progresszív adórendszerű államoké.
A teljes írást itt olvashatod.
Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.