Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 20., kedd

Fokozódott a veszély !

Meghétszereződött (!) a hepatitis A megbetegedések előfordulása, emiatt pedig a vírussal történő megfertőződés esélye belföldön is megnövekedett. Ma már mindenkinek ajánlott a hepatitis A elleni védőoltás.
A mediterrán térségben és az arab világban szintén gyakori a hepatitis "A" előfordulása ! (És itt megjegyzendő,hogy miért is engedjük szabadon kóborolni a Magyarországon a menedékkérőket minden előzetes orvosi vizsgálat és karantén nélkül?-a szerk.)

Tavaly országosan 1404 hepatitis eset fordult elő, ezzel majdnem háromszorosára ugrott a sárgasággal járó megbetegedések száma 2012. évi adatokhoz  képest. Ebből összesen 1074 hepatitis A vírus okozta megbetegedést regisztráltak, hétszer többet, mint a korábbi évek jellemző kumulatív középértéke. A növekedésért elsősorban a hepatitis A fertőzések felelősek, a hepatitis B és C előfordulása szignifikánsan nem emelkedett - írja az Epinfo.  
A hepatitis A járvány kibontakozása és az ezzel párhuzamosan megemelkedő esetszámok miatt az Egészségügyi Világszervezet a hepatitis A vírussal alacsonyan fertőzött területről közepesen fertőzött országgá minősítette vissza Magyarországot.

A hepatitis A vírus bárhol és bármikor felbukkanhat: egyrészt behozhatják külföldről, másrészt a kórokozó gyorsan elindulhat a rossz szociális és kifogásolható higiénés környezetben élők és a hajléktalanok köréből. Járványok alakulhatnak ki az iskolákban, óvodákban, a gyerekek révén pedig megfertőződhetnek a családok (...)-olvasható a hetivalasz.hu oldalán.
 Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.