Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 26., hétfő

Halált okozó tolatás !

Nem tett vallomást a bíróságon, de fenntartotta korábbi beismerő vallomását az a gépkocsivezető, aki 2013 januárjában szemétszállító autóval tolatott Hajdúsámsonban, eközben pedig a villanyoszlophoz szorította a gépkocsi hátsó részén lévő fellépőn tartózkodó rakodót – közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtóreferense. A sértett kórházba szállítása közben elhunyt. Sz. Antal ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint hátramenet közben senki nem tartózkodhatott volna a fellépőn, a tolatás miatt a sofőrnek éppen a rakodó segítségét kellett volna igénybe vennie.
Vágó Zsolt bíró a tárgyaláson ismertette a vádlott nyomozás során tett vallomását. Eszerint a manőver megkezdésekor a sértettet még a kukásautó mellett látta, a visszapillantó tükörben pedig nem észlelte, hogy a fellépőn tartózkodna valaki. 
Ettől függetlenül felelősnek érzi magát a balesetért. A vádlottnak egyébként közel 40 éve van jogosítványa, vallomása szerint másfél millió kilométert vezetett balesetmentesen. 
A tárgyaláson felmerült, hogy a szemétszállító autó nem képes tolatni, ha valaki áll a fellépőn. A tanúvallomásokból azonban az derül ki, hogy az autóval máskor is tolattak már így. Ennek tisztázására az ügyész és a védő is igazságügyi szakértő meghallgatását indítványozta – tájékoztatott Tatár Tímea.
Barta P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.