Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 26., hétfő

Ismét választott az ország !

Az eddigi két EP-választás részvételi aránya is alacsony volt, a mostani azonban minden eddigit alulmúlt.

A 8 033 818 választásra jogosult közül 2 322 982 polgár adott le szavazatot, ez 28,92 százalékos részvételt jelent. 
Soha a rendszerváltás óta ilyen kevesen nem szavaztak országos választáson. Az már biztosnak látszik: több helyen is előretörnek az euroszkeptikusok Európa-szerte.
Hat párt jutott be az Európai Parlamentbe Magyarországról, a Jobbik a második, a DK majdnem beérte az MSZP-t, bejutott az Együtt-PM és egyetlen század százalékkal, de az LMP is. 

Ők kerültek be az EP-be;
 Fidesz (12): Pelczné Gáll Ildikó, Szájer József, Tőkés László (Erdély), Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György, Erdős Norbert, Bocskor Andrea (Kárpátalja), Deli Andor (Vajdaság) Kósa Ádám és Hölvényi György.
Jobbik (3): Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Kovács Béla.
MSZP (2): Szanyi Tibor és Ujhelyi István,
DK (2): Az első helyen Gyurcsány Ferenc áll, ám - Bajnaihoz hasonlóan - az eddigi nyilatkozatok szerint nem készül Brüsszelben politizálni. A listán Molnár Csaba és Niedelmüller Péter követi őt.
Együtt - PM (1): Bajnai Gordon áll a lista első helyén, ám ő már bejelentette, hogy nem készül Brüsszelbe. Jávor Benedek így a befutó.
LMP (1): Meszerics Tamás
 A Seres Mária Szövetségesei és a Haza Nem Eladó Párt nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt.
NVI forrás
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.