Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 21., szerda

Megalománia...?

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor kormányfővé választása után szűk körben azt ecsetelte, hogy később esetleg ő váltaná Áder Jánost az államfői poszton. A miniszterelnök Lázár János lehetne.

 A "Népszabadság" szerint Orbán Viktor 2012-ben a német Handselblatt című lapnak beszélt arról, hogy a prezidenciális rendszer kiépítése számára tetszetős forgatókönyv lenne, mivel, mint idézik: „egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris”.

Magyarán a kormányfő egy olyan, megerősített államfői pozíciót tartana önmaga számára megfelelőnek, melyben többnyire megoldódnának a jelenlegi parlamentáris „vezetési nehézségek”. Mi több, a miniszterelnök a Kúrián 2010-ben már arról is szót ejtett, hogy csupán „történeti és jogtiszteleti okok” miatt maradtak a parlamentarizmusnál a prezidenciális rendszer bevezetése helyett, igaz, akkor hozzátette, hogy az államfő és parlament vélhetően rivalizálna egymással, amit nem tudnának megfelelően kezelni.
Barta P.

1 megjegyzés:

  1. Ez egy hosszútávú projekt, ami nem 4 vagy 8 évre szól. Ehhez a bábukat megfelelően kell elhelyezni és mozgatni a sakktáblán (Sólyom, Schmitt, Orbán, stb.).
    Megjegyzendő viszont,hogy Orbán csak egy szálláscsináló. Ha ellentmondana a megrendelőknek, (!) még neki sem lenne biztonságban a helye. Így viszont tehermentesítenék és egyben felügyelné a működő rendszert. A FIDESZ-re és a vazallusi rendszerre pedig szükség van a hatalom érvényesítése érdekében.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.