Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 26., hétfő

Nem kifejezetten szimpatizálok a "rend-őreivel"...

...de most határozottan sajnálom őket az alábbi hír miatt ! (Az emberek igazságérzete úgy látszik nem mindig egyezik a vezető beosztású -BRFK- parancsnokok intézkedéseivel.)


Felfüggesztették azt a rendőrt, aki április elején Budapest belvárosában intézkedett egy meztelenül őrjöngő férfival szemben. Ugyanarról a személyről van szó, akivel szemben néhány héttel később a Bazilikánál is kénytelenek voltak rendőrök eljárni, és amely intézkedés ügyében ugyancsak felfüggesztettek egy rendőrt. 
Az eset furcsasága, hogy a BRFK a korábbi rendőri intézkedést mindaddig szakszerűnek találta, amíg a Tv2 le nem adott egy, a Youtube-ra is feltett videót

Két, a helyzetre ráadásul még túl finoman reagáló rendőrt már felfüggesztettek egy dühöngő őrült megfékezése miatt. 
Íme, a reakció: 
"Nem merünk majd intézkedni, kétszer is meg fogjuk gondolni, hogy érdemes-e egy őrjöngő, zavarodott embert megfékezni" – jegyezték meg rendőrök név nélkül azzal kapcsolatban, hogy egyik kollégájukat felfüggesztették munkájukból, miután egy másfél hónappal ezelőtti intézkedést a parancsnokok először szakszerűnek, majd mégis jogellenesnek minősítettek. 

És ez már csak hab a tortán, hogy "A Bazilikánál történtek után a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiáján derült csak ki, hogy a zavarodott férfi Hepatitis C-vel fertőzött, a járőröknek a ruhájukat is le kellett adniuk. 
A férfit később kiengedték, és beszámíthatónak nyilvánították, hiszen május 16-án a Pesti Központi Kerületi Bíróságon jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre próbaidőre felfüggesztették. Ennek időtartamára pártfogó felügyelet alá helyezték." 
Forráshír itt.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.