Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 19., hétfő

Ok és okozat !

Mikor nem az okot szüntetjük meg, hanem az okozatot  próbáljuk elkerülni ! 


Elektromos ajtóéket oszt az óbudai önkormányzat, hogy megvédjék az idős, egyedülálló embereket. Az ék használata nem túl bonyolult, a bejárati ajtó alá csúsztatva megakadályozza az ajtó kinyitását és riaszt a lakásban tartózkodóknak, ha valaki mégis megpróbálna bejutni.
(Amire ugye a százéves idős bácsi kipattan az ágyból és "lefegyverzi" az illegális behatolót ! Nem abszurd ez egy kicsit? -a szerk.)

Nem az óbudai nyugdíjasok az elsők, akik az elektromos ajtóék miatt alhatnak nyugodtan, (?) márciusban már Borsodban is kiosztottak háromszáz darabot a rendőrök.

Hasonló "megelőzés" történt Egyek településen is. Az elkövetett bűncselekményekkel leginkább veszélyeztetett környéken ajtóékekkel próbálják megelőzni az úgynevezett "öregezés" elleni bűncselekményeket.

Óbudán is június első napjaiban juthatnak a koros érdeklődők az ékekhez a helyi idősek klubjaiban , mindössze a személyi igazolványukra és a nyugdíjas törzskártyájukra van szükség.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.