Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 15., csütörtök

Orosz válasz az...

...amerikai szankciókra.

Az orosz űrhajózási hivatal, a Roszkoszmosz 2020 után nem hajlandó több amerikai űrhajóst eltaxizni az ISS nemzetközi űrállomásra. A Kreml azért döntött így, mert az Egyesült Államok komoly kereskedelmi szankciókkal sújtotta Oroszországot a Krím-félszigeti események miatt.
A két ország jelenleg közösen üzemelteti az ISS-t. Igen ám, csakhogy amióta 2011-ben a NASA szanálta az űrsiklóprogramot, az asztronauták csak az orosz Szojuz űrhajókkal tudnak eljutni az állomásra. Az USA koponyánként 60 millió dollárt fizet a Roszkoszmosznak az utaztatásért.
„Az orosz szegmens az amerikaitól függetlenül is működik. Az USA-é nem” – húzta alá Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes. 
Rogozin hozzátette: a továbbiakban orosz rakétahajtóműveket sem adnak el az USA-nak. Ami felettébb kellemetlen helyzetbe hozza az amerikaiakat, akik ezek segítségével állítják pályára a katonai műholdjaikat.
 Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.