Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 15., csütörtök

Tizenkét év után bye-bye iWiW !

Bezár 2014. június 30-án a magyarországi közösségi oldal, az iWiW - közölte az oldalt üzemeltető Origó Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a 12 éve alapított portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének "áldozata".
A két oldal látogatottsági görbéje 2010 végén ért össze. Az iWiW-et jegyző Origó Zrt. még négy évig kitartott terméke mellett, ám az oldal fenntartásának már nem látja további értelmét - áll a közleményben.

A világon az elsők között, 2002-ben létrehozott közösségi honlapként az iWiW segített kapcsolatot felvenni és tartani a barátokkal, rokonokkal, eseményeket szervezni, közösséget építeni. 2005-2010 között volt Magyarország leglátogatottabb portálja, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel, a bő egy évtized alatt 4,7 millió felhasználója volt - olvasható a közleményben.
A közlemény szerint a felhasználók 2014. június 30-ig egy kattintással, egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek.
"Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban" idézi a közlemény Vaszily Miklóst, az Origó Zrt. vezérigazgatóját, aki hozzátette: "az emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni".

(Szerkesztői gondolatok;
A Facebook nyert, mert színesebb és gagyibb. Ennyi. Viszont előnye, hogy az adataid nem vésznek el soha.  Ha törlöd is a regisztrációt, nem tudom elhinni, hogy ennyi értékes információt hagynának elveszni. 
Abból, hogy milyen oldalakat látogatsz, milyen játékokat játszol, össze lehet rakni a teljes személyiség képet, a fogyasztási szokásaidat, hogy mennyire vagy harcképes és hogy mennyire szereted Amerikát és a Közel-keletet. (?)
Ja, és azt is, hogy mennyire van kedved új hiteleket felvenni... Mondom: a világon mindent. Olyasmit is, amiről sosem írtál, amit sosem néztél meg, amiről még élőszóban sem beszéltél soha egyetlen embernek sem.
Ez egy gigantikus adathalász program, konkrétan: katonai és gazdasági kémprogram. Pár hónap használat után, már azt is ki tudják következtetni, hány pattanás van a valagodon. 

Az IWIW legalább magyar volt! Most már ez sincs. Kár. )
Szerk;Posta S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.