Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 30., hétfő

A Facebook kísérletezhet veled is !

Most robbant a hír, miszerint a Facebook különös kísérletnek vetett alá 600 ezer angol felhasználót. Titokban módosították a hírfolyamukon megjelenő algoritmust, mert azt kutatták, hogy mások posztolási szokásai meghatározzák-e a sajátunkat. A válasz nagyon meglepő és tanulságos.
Bár elsőre felháborító lehet, hogy a Facebook dolgozói kényük-kedvük szerint kísérleti alanyokká változtathatnak bárkit, sajnos minden joguk megvan rá.
Bár szinte senki nem olvassa el a felhasználási feltételeket, de ott benne van, hogy bizony ilyet is végezhetnek.
A  kutatók több mint fél millió regisztrált taggal végezték el az eddigi legérdekesebb kísérletet.
Két táborba osztották az embereket. Az egyiknek úgy módosították a hírfolyamát, hogy ott csak pozitív és boldog dolgok jelenjenek meg. A másiknál pedig ellenkezőleg, csak negatív és szomorú bejegyzések voltak láthatóak. Arra keresték a választ, hogy ez milyen hatással van rájuk.

Aki arra tippelt, hogy nem számít, hiszen mi mind egyéniségek vagyunk, az bizony tévedett. A szakemberek megfigyelték ugyanis, (igaz, csak egy hetet vizsgáltak) hogy a kísérletben részt vettek is olyan töltetű posztokat kezdenek írni, mint az ismerőseik.  
Ezáltal bebizonyították: a Facebook képes átadni egymás érzelmeit és befolyásolni mások hangulatát! 
(Erre (is) jók a "közösségi oldalak" ! A tökéletes agymosás megvalósítására !-a szerk. )
Forrás:sword.hu
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.