Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 4., szerda

" Buziknak nem sütök! "

Visszautasította egy meleg pár "esküvői" tortájának elkészítését , a coloradói Jack Phillips !

Inkább végleg bezárta a cukrászdáját, mintsem tortát kelljen sütnie egy meleg pár esküvőjére - a coloradói Jack Phillipset a bíróság utasította a sütésre, miután David Mullins és Charlie Craig pert indított ellene a diszkrimináció miatt. 
A homoszexuális lovászok tavalyelőtt sétáltak be az üzletbe, hogy megrendeljék a tortát életük nagy napjára, ám az üzletvezető megtagadta a kérésüket, mondván, melegeket nem szolgál ki.

A visszautasított pár bírósághoz fordult, az elnyúló pereskedés (2012 júliusban kezdődött,) vége pedig az lett, hogy a taláros testület megállapította: valóban diszkriminatív volt a cukrász lépése, egyben megsértette a polgári jogi szabályokat is. 
 Az ítéletben arra kötelezték az egyébként mélyen vallásos cukrászt, hogy ezentúl ne válogasson a vevői közt, kötelező neki mindenkit kiszolgálni, függetlenül annak nemi hovatartozásától. (A cukrász vallási nézete persze ott sem szempont!-a szerk.)
"Inkább bezártuk az üzemet, mielőtt az a hitünket felforgatná" - jelentette ki Phillips a CBS denveri adásában.

Phillips egyébként nem aggódik a vállalkozás bezárása miatt, ugyanis mint mondta, az üzlete virágzik, és aprósüteményeket továbbra is forgalmaz, ami most mindennél nagyobb népszerűségnek örvend a melegek házasságát ellenzők körében. Ennek ellenére a bíróság elrendelte, hogy neki és alkalmazottainak "antidiszkriminációs képzésen" kell részt venni.
Hírforrás ; ITT
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.