Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 24., kedd

Jöhet a gigabites otthoni internet ?

Ha nem is Sámsonkertben, de a "paneldzsungelben" mert ott azért kifizetődőbb!


A jelenleg elérhető leggyorsabb internetcsomagokhoz képest is legalább háromszor, négyszer gyorsabb otthoni internet-előfizetések bevezetésére készül a DIGI Magyarország. 
A szolgáltató több, egymással egybecsengő, de nem hivatalos forrás szerint rövidesen olyan vezetékes internetkapcsolatot fog kínálni ügyfeleinek, mellyel akár másodpercenként 1 gigabites(?) letöltési sávszélesség is elérhető lesz !
Ahhoz azonban, hogy ilyen elképesztő sávszélességet lehessen internetezni, több műszaki feltételnek is teljesülnie kell.
A DIGI a sávszélesség-emelést jelenlegi, FTTB rendszerű kábelhálózatán a hálózati eszközök cseréjét követően hajtja végre, fokozatosan. 
Az új díjcsomagok bevezetése legkorábban augusztusra várható, a cég vélhetően a jelenlegi kínálat megtartása mellett vezeti majd be a szupergyors eléréseket, a szolgáltatói oldalon lévő hálózati eszközök cseréje mellett a nagyobb sávszélesség eléréséhez szükség lehet egyes, előfizetői végberendezések (router) cseréje is, valamint ezt a maximális sávszélességet már az eléréshez használt PC-k képességei is erősen korlátozhatják!
 A szolgáltató vélhetően Magyarországon is a Romániában tavaly bevezetett konstrukciókat fogja kínálni - a DIGI anyaországában tavaly október óta érhetők el a megnövelt sávszélességű csomagok DIGI Net FibeLink néven. A díjcsomagok 100 Mbps letöltési sebességtől 1 Gbps letöltési sebességig skálázódnak, havidíjuk pedig 29 és 55 lej (kb. 2000 forint és 3800 forint) közt mozog. A feltöltési sávszélesség attól függően szegmentálódik, hogy hálózaton belül, vagy hálózaton kívül forgalmaz az előfizető - előbbi esetében 100 Mbps, utóbbinál 30 Mbps érhető el, díjcsomagtól függetlenül.
Megosztás a hwsw.hu nyomán.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.