Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 9., hétfő

Kellemetlen (?) költségek...mert hiába van "rend "? !

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) legutóbbi adatai szerint a rongálások- postaláda leszakítása, a társasházi iratok eltávolítása, a faliújság lerángatása, a lift vagy a fal összefirkálása- szempontjából Budapest és Fejér megye  tartozik a magas, míg Győr-Moson-Sopron megye az átlag feletti fertőzöttségi csoportba! -olvasható a hirado.hu oldalán.


Egy olyan megye sincs azonban, amelynél a szint kifejezetten alacsony lenne! Átlagosan napi 35 rongálásról fut be értesítés a rendőrkapitányságokhoz – közölte Megyeriné Tuzson Anna, a Megyeri Kft. ügyvezetője, közös képviselő a Kossuth Rádió Napközben című hétfői műsorában.
(Arról nem szól a fáma, hogy milyen "népcsoportból" is alakul ki a ez fertőzöttség, mert ugye arról tilos nyilvántartást vezetni ! Érdekes módon abban az "átkos" múltrendszerben is voltak hasonló rongálások de csak elenyésző esetben. Igaz azóta hatványozottan emelkedett a "bűnözői népcsoport" aránya is és valószínű, hogy  lesz ez még sokkal rosszabb is, mert a sztereotípiák sem csak úgy maguktól alakulnak ki !-a szerk.) 

A megelőzés lehetőségeire kitérve a Megyeri Kft. ügyvezetője elmondta: a kaputelefonos rendszerek esetében alapvetően jó a kódos szisztéma, ám megvan az a veszélye, hogy a számokat illetéktelenek leolvassák, ami biztosítja a bejutást. 
A kód abban az esetben sem véd, ha a rongálók kifigyelik, hogy mikor nyílik az ajtó, és bemennek rajta. A tulajdonosok hozzáállása éppen ezért rendkívül fontos a megelőzésben – hangsúlyozta.
( És megint csak oda jutottunk, hogy az okozatot akarjuk megszüntetni nem az okot ! Hasonló példa rá, mint ahogy a  rossz állapotú utakon nem a kátyúkat szüntetjük meg, hanem kiteszünk egy sebességkorlátozó táblát!  )
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.