Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 23., szerda

Eldőlt...

...az önkormányzati választások napja, amely 2014 október 12.-én lesz !

Áder János köztársasági elnök kitűzte a választások időpontját. A közlemény szerint az Alkotmánybíróság hétfői döntése után már egyértelmű és világos a törvényi szabályozás. 


Szerdán meghozott határozatával 2014. október 12-ére tűzte ki az önkormányzati választások időpontját Áder János köztársasági elnök. Az államfői hivatal honlapján közzétett közleményében Áder azt írja: "fontos, hogy az őszi választások alkalmával a polgárok minél nagyobb számban szóljanak bele saját közösségeik sorsának alakulásába".


A köztársasági elnök szerint kiemelten fontos az is, hogy a választások lebonyolításának minden alkotmányos feltétele biztosított legyen.

Az államfő utal rá, hogy az Alkotmánybíróság hétfőn meghozott határozata után már nem vethető fel olyan alkotmányos aggály amely befolyásolhatná az önkormányzati választások törvényes kiírását és lebonyolítását, a döntés (szerinte) “pontot tett a választások rendjét befolyásoló vitás kérdések mindegyikére”.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.