Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 3., csütörtök

Elítélték a hajdúsámsoni fideszest !

Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés miatt két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon szerdán a Debreceni Törvényszék Máthé Attilát, Hajdúsámson volt fideszes alpolgármesterét. Pinkovai Elek volt fideszes önkormányzati képviselő, másodrendű vádlottat bűnsegédlet miatt 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.


A vádlottak - a hajdúsámsoni önkormányzati képviselőtestület tagjaiként még 2009 őszén akartak visszakérni - több tanú szerint kampánycélokra - 1-1 millió forintot két helybélitől, akik a lakásukat a tervezett egészségház létrehozása érdekében adták volna el az önkormányzatnak.
A bíróság megállapította: az egyik tulajdonos maga ajánlotta fel az ingatlant, a másikat - a volt képviselő lányát - azonban az önkormányzat kérte fel, hogy adja el házrészét. A két tulajdonosnak az önkormányzati képviselő tolmácsolta az akkori alpolgármester "elvárását", miszerint az eladást követően 1-1 millió forintot kell visszaadniuk a 16-18 millióra taksált lakások árából. 
A bíróság úgy ítélte meg, hogy a volt képviselő felháborodott ugyan az elsőrendű vádlott törvénytelen vesztegetési kérésén, mégis közölte mindezt az érintettekkel. Később több fórumon is hangoztatta egyet nem értését, míg végül az egyik háztulajdonossal együtt saját maga tett feljelentést. A bíróság szerint egyértelműen személyes érintettsége miatt telt be nála a pohár, lánya számára ugyanis komoly megterhelést jelentett volna az egymillió forint kifizetése.
A törvényszék megállapította...a forráshír és a folytatás itt olvasható.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.