Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 27., vasárnap

Mindenki egyenlő de vannak egyenlőbbek !

Te tudtad...hogy "szeretve tisztelt" kormányunk 2012 nyarán hozott autóbuszos személyszállításról szóló  rendelete alapján 2013 márciusától konkrét szabályozás alá esik, hogy az utasok milyen sorrendben szállhatnak majd fel a távolsági buszokra? 

Ugye hogy ez így elsőre egy viccnek tűnő, agyament gondolatnak tűnik? 

Pedig ez ma egy hatályos rendelet  de  hallott e valaki arról,hogy ezt be is tartják?
A kormányrendelet szerint, mely azóta hatályossá vált, (látott már valaki politikust buszozni?) az országos távolsági járatokra elsőként kell felengedni az előre megváltott jeggyel és helyjeggyel rendelkezőket, utánuk következnek a nagyobb távolságra utazók, majd a fogyatékkal élők, a kismamák, a kisgyermekesek, végül pedig a bérlettel rendelkezők. Azonos elbírálás alá eső utasok esetében az érkezési sorrend számít.
A regionális buszokon kissé eltérő a szabályozás, itt is elsőként szállhatnak fel az előre váltott menetjeggyel rendelkezők, de az elsők közé kerültek a bérlettel vagy más utazási okmánnyal rendelkezők is.
A fogyatékkal élők, a csökkent mozgásképességűek és a kisgyermekesek viszont hátrébb kerültek - elsőbbséget élveznek azonban minden autóbuszon, ahol található olyan berendezés, mely az ő fel- és leszállásukat könnyíti meg. Helyi személyszállítás esetén az érkezés sorrendje a mérvadó.
(Van egy javaslatunk! A buszmegállóba legyen egy pc terminál. Mindenki bedugja a jegyét vagy bérletét vagy beüti hova méltóztatik menni és az folyamatosan sorba rendezi a felszállókat. Aki hazudik és rajtakapják annak büntiből 100x-or hangosan el kell mondania, hogy szeretem Orbán Viktort !-a szerk.) 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.