Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 24., csütörtök

Olvasói levél !

A  "Pintér szerint időskori sajátosság" című írásunkra P. Ferenc olvasónk küldött levelet postafiókunkba -mint ahogy írja is-, hogy osszuk meg olvasóinkkal. 
Köszönjük, érdekes írás, kérését teljesítjük is és a levél;

"Kedves Honfitársaim!
Volt rendőrként ajánlok mindenkinek egy próbát. Mindenki adja tovább az összes ismerősének, fiatalnak és idősnek, hogy minden szabálysértésért és bűncselekményért tegyen írásban feljelentést. 
Ha kedvesen arra kérnék a rendőri hivatalban, hogy másnap legyen szíves befáradni akkor legyen határozott felnőtt és ragaszkodjon ahhoz a jogához, hogy akár a csak kézzel írt feljelentést leadja átvételi másolattal. ( ha úgy tapasztalja, hogy kisebb rendőri "ellenállásba" ütközik, ott sebtiben írja a lap aljára: 1. példány rendőrség, 2. példány ügyészség -és adja is le!)
Bármilyen reménytelen is a sértett helyzete a bűncselekmény felderítése, csak akkor történik intézkedés , ha írásban megteszi a feljelentést. A sok sok bűncselekmény ismertté válására tud reagálni a jogalkotó, majd a hatóságok is.
Ha az egyén (a sértett) nem is látja értelmét a hivatali procedúrának, akkor legalább gondolhatna másokra , az unokáira , mert ha nem tudnak a sérelmekről akkor másokat is ugyan úgy szép csendben cinikusan félelmeikbe otthonaikba zárnak a bűnözők. 
Úgy hogy azt elhallgatva, mindenki üldögélhet otthon a sérelmeivel és olvashatja , hogy milyen nagy a közbiztonság és csak rémálom és fóbia amit érez.
(Cinikusan a pofánkba röhögnek, mondván időskori félelem, csak a valóságban már az egész életed kell odaadni, már régen lemondtál az alkotmányos jogodról a nyugodt élethez biztonsághoz való jogról, mikor hallgattál és nem panaszkodtál, mikor meg már az igazságodért üvöltözöl akkor már késő!)
Szóval a Miniszter Úr épp most adott egy pofont nektek Kedves Idős Emberek és hozzátartozók!

Ha mától mindenki minden szabálysértésért és bűncselekményért feljelentést tenne akkor derülne ki igazán mennyi a tényleges bűncselekmény. Ekkor lehetne valósan felmérni,hogy a lakosság közbiztonság érzete miért mindig rosszabb mint a statisztikai közbiztonság.
Szóval a jogalkotó országházunkban is asztalra kerülő kb akár 40 % -os bűncselekmény növekmény esetén, hasonló "időskori félelem" jellemezné mindennapjait a belügyminiszternek.
Szóval Hajrá Magyarok!"
Megosztotta;Posta Sándor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.