Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 28., csütörtök

A feleségem "akarattya..."

Saját falut alapított feleségének Matolcsy György - körülbelül ez volt a lényege annak, hogy szétválasztották Balatonkenesét és Akarattyát. 

Matolcsy Gyöngyi most jó eséllyel indul az önállóvá vált Balatonakarattya polgármesteri székéért, független jelöltként, de a Fidesz-KDNP támogatásával - hívta fel a figyelmet a HVG. A lap szerint Kenese és Akarattya szétválasztásának körülbelül annyi volt a lényege, hogy Matolcsy felesége komoly esélyt kapjon az őszi önkormányzati választáson. 
A szétválásról még két évvel ezelőtt döntöttek helyi népszavazáson, Matolcsy György minisztersége idején. 
A 2012 augusztusában tartott népszavazáson a két település szétválását főleg a "nyaralólobbi" szorgalmazta. A nyaralótulajdonosok szerint  Kenese aránytalanul kevés pénzt fordított Akarattya fejlesztésére. 
A helyiek azt remélik, hogy Matolcsy Gyöngyi polgármestersége idején Akarattyára majd "dőlni fog a pénz". (És lehet, hogy így is lesz,hiszen a kibicnek semmi sem drága !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.