Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 20., szerda

A "hazaszeretet" elnyerte méltó jutalmát !

"Lesújtó képet festett Magyarországról egy német lapinterjúban Kertész Imre Nobel-díjas magyar író. A Berlinben élő Kertész szerint Budapest balkanizálódott, és Magyarországon a szélsőjobboldaliak és antiszemiták váltak hangadóvá. Egy kérdésre válaszolva kérte azt is, hogy ne minősítsék őt magyarnak.  (2009 .A teljes írás itt olvasható !- a szerk.)

 2014 Augusztus 20.

 Kép: MTI/Kovács Attila
Áder János  átadja a Magyar Szent István Rendet Kertész Imre Nobel-díjas írónak.

"Kertész Imre írót a Magyar Szent István Renddel tüntette ki Áder János köztársasági elnök augusztus20-án, az állami ünnepen a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében a Sándor-palotában.
A magyar állam legmagasabb kitüntetésére azok válnak méltóvá, akik egyedülálló teljesítményük mellett olyasmit adtak nemzetünknek, aminek önmagán túlmutató jelentősége van – hangsúlyozta a kitüntetések átadása után mondott beszédében az államfő. 
Kertész Imrét méltatva elmondta: az író nemcsak azért vált méltóvá erre a kitüntetésre, mert a magyar Nobel-díjasok sorát gyarapítja, (?) ráadásul magyar íróként (?) ő volt az első, aki elnyerte a legrangosabb irodalmi elismerést, hanem egész életműve elismeréseként." 
Forráshír; Itt
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.