Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 29., péntek

Aki nevén nevezte a "gyereket"...

Pár hónappal ezelőtt több roma szervezet is felháborodásának adott hangot a Gyulai Törvényszék egyik bírájának kijelentései kapcsán.

 fotó;internet
Mucsi Erika akkor úgy fogalmazott; „A cigányság mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként”.
Mucsi Erika bíró kijelentéseit az Országos Bírói Etikai Tanács etikátlannak minősítette, de a bíró -nagyon helyesen- semmilyen büntetést nem kapott, továbbra is a Gyulai Törvényszéken dolgozik.
Ez utóbbit egyébiránt a törvényszék oldalán található ügyelosztási rendet tartalmazó kiírás is igazolja, amely szerint Mucsi keddenként és szerdánként a 21-es tárgyalóban ítélkezik különböző perekben-olvasható az index oldalán.

(A történtekhez annyit azért hozzáfűznék, hogy  több népcsoport él hazánkba és egy sem háborodik fel, ha megnevezzük őket. Persze a roma csoport az egyedüli amelyik folyamatosan napirenden van, mert ugye különös támogatást élveznek. 
S ami nagyon lényeges, ők azok akik a többségi társadalom normáit nem tartják magukra nézve kötelezőnek, miközben hangoztatják jogaikat. A bírónő kijelentése a romákkal kapcsolatosan szerintem is megalapozott, igaz állítás. Sajnos ma ott tartunk, hogy a cigány szó kiejtését vagy leírását "bizonyos körökben" már rasszizmusnak tekintik!-a szerk. )
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.