Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 5., kedd

" Kenyeret és cirkuszt "...

...ez kellene a Magyarnak ?

A Világgazdaság információi szerint október negyedikétől a hazai lottózókban is megjelenik az EuroJackpot.


Alig két hónap, és a magyarországi lottózókban is megjelenik az EuroJackpot. A szelvények többe kerülnek majd, mint a hagyományos lottó, igaz, nyerni is a sokszorosát lehet a játékkal. A Világgazdaság úgy tudja, 640 forint körül lesz egy szelvény ára, de ez az euró árfolyamának függvényében változhat. A lap információi szerint a Szerencsejáték Zrt. eladói már ismerkednek az új játék szabályaival. Megkeresésükre az állami cég azonban csak szűkszavúan reagált. Annyit közöltek, hogy zajlanak a tárgyalások egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról. A kimenetel azonban számos tényező függvénye.
A szabályok szerint az EuroJackpot nyerőszámait két gömbből húzzák. Az egyikben az 1 és 50 közötti golyók vannak, a másikban pedig 1 és 8 közöttiek. Összesen hét számot húznak ki, a főnyereményhez az összeset, a kisebb nyereményekhez pedig 11 kombináció valamelyikét kell eltalálni. Vagyis a telitalálat esélye jóval szolídabb, mint az ötös lottónál. Viszont kaszálni is lényegesen nagyobbat lehet. Legutóbb pénteken sorsoltak Helsinkiben, a főnyeremény pedig 8 milliárd forint volt.
Az EuroJackpot-szelvények zömét Németországban, Olaszországban és Spanyolországban adják el. A közeljövőben valószínűleg bevezetik a heti kétszeri húzást is – írja a lap.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.