Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 16., szombat

Dübörög a cenzúra ?

Úgy látszik, már nem csak Észak-Koreában !

"Rendkívül érdekes jelenségre figyeltem fel, amikor megpróbáltam hozzászólni az MNO-n (...) A hozzászólók számára tiltva van Simicska nevének leírása. (...) A folyamatot automatizálni is sikerült, moderátorokra nincs szükség többé - írja bizonyos "Zigomer Trubahin" nicknevű az Érted már? blogon. Ott látható, olvasható a bizonyíték ."


Elmeséli: több kifejezéssel tesztelte a rendszer tűrőképességét. A „Gonosz Orbán, gonosz Fidesz! Gonosz Gyurcsány!" csont nélkül megjelenik, következő, gyalázkodó, antiszemita megnyilvánulásánál aztán már figyelmeztetik: „Hozzászólása csak moderálás után jelenhet meg, amennyiben nem ütközik moderálási elveinkbe!". Harmadikra csak annyit ír be: Simicska. A rendszer reakciója: „A moderálási alapelvek megszegése miatt ezt a hozzászólást töröltük." 

A szakértők egy ideje már boncolgatják, mi lesz a hatása az Alkotmánybíróság döntésének, hogyan hat az internetes tartalmak fejlődésére, elveszíti-e például az online média azt a sokszínűségét, amit éppen a fórumok jelentenek. Biztató azonban, hogy a taláros testület ominózus döntéséről hírt adó cikkek számos portálon szabadon kommentelhetőek voltak. 
Többsége szerint ostoba döntés született, az offline és az online világ között óriási a szakadék, s ezt nem is tudták átugrani az idős alkotmánybírók, akik nem értik a problémát. A liberális gondolkodás kapott egy pofont - vélekedtek egybehangzóan, ugyanakkor elismerték, hogy az internet sem lehet jogmentes terület.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.