Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 5., kedd

Építsünk még több stadiont...?

Szép lassan teljesen elfogynak a nézők a stadionokból,mivel egyre drámaibb a szurkolói létszám zuhanása az NB I-es futballbajnokságban. A második körben négyezerrel voltak kevesebben az egy héttel korábbihoz képest. Lassan felesleges beszélni jegybevételről - írja a Borsonline.

Felcsút 1077, Kecskemét 1411, Kispest (MTK–Debrecen) 737 szurkoló. Íme néhány nézőszám az NB I második fordulójából. 

Enyhén szólva sem vevő a drukker a magyar labdarúgásra, (vagy az azzal összefüggő intézkedésekre ?-a szerk.) s ez még akkor is így van, ha Pápán 3500-an voltak kíváncsiak a Fradi vendégszereplésére, az Újpest–Diósgyőr meccset pedig 3605-en tekintették meg a Nemzeti Sport adatai szerint.
Ez a szurkolói szám nyolc (!) találkozón jött össze a honi élvonal második fordulójában. Hogy a regisztrációt követelő klubkártyák, netán a kilátástalan színvonal vezetett ide, nehéz eldönteni, mindenesetre a vasárnap véget érő körben még az első fordulóhoz képest is jelentős a visszaesés: a 20 476 szurkoló 17 385-re zsugorodott, vagyis az átlag alig haladja meg a kétezret. 

Nevetségesen alacsony számok annak tükrében, hogy világszerte tízezrek járnak a meccsekre, hogy mást ne mondjunk, Kalmár Zsolt új csapatát, az RB Leipziget átlagosan 17 ezren buzdították – a német harmadosztályban.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.