Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 28., csütörtök

Internetes cenzúra, vagy mégsem?

Ha úgy érezzük, hogy korlátoznak bennünket, az egyáltalán nem az interneten történik, legalábbis más országokhoz képest. 
Kínában például az állami vezetők mindent megtesznek azért, hogy az emberek kevésbé tudják, mi zajlik az ország határain kívül – de rossz példákkal bőven lehet még szolgálni. A diktatúra kicselezésének egyik fajta, valószínűleg leginkább elterjedt módja a VPN szerverek használata, ezért a legjobban a VPN-szolgáltatók láthatják, melyik országban mekkora a probléma, milyen a korlátozás.

 http://www.ivpn.net/internet-censorship/img/ivpn_embed.jpg
 Kép és az írás forrása: BGR

Ezt a térképet az IVPN nevű szolgáltató készítette felhasználói adatai alapján, ahol különféle állapotjelzők felvétele mellett (pl. egy bloggert posztja miatt vittek-e be a rendőrségre, vagy törvény garantálja-e a lakosok internetes megfigyelését) négy területen végzett pontozást: felhasználói jogok megsértése, internetes szabadság, elérés korlátozása, tartalom korlátozása. 
Ezek alapján Magyarország jó helyen áll, már ami az EU országaival való összehasonlítást illeti. Sajnos a szomszédos országok közül csak Ukrajnáról van adat.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.