Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 15., péntek

Jó hír Hajdúsámsonnak

Akár jövőre elkezdődhet a 471-es út korszerűsítése. Leghamarabb a Hajdúsámsont elkerülő és Nyíradonyig tartó szakaszon indulhat meg a munka, -a kérdés- amennyiben lesz rá forrás
A 471-es, 2×1 sávos út a napi 24 ezer jármű forgalmát már nem tudja biztonsággal elvezetni, ráadásul a burkolat átlag életkora 26 év, ami jóval meghaladja az országos átlagot. Az út korszerűsítését a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt Hajdú-Biharban négy ütemben szeretné megvalósítani.
A tervek szerint Hajdúsámsont tehermentesítik egy 8,6 kilométer hosszú elkerülő úttal, az attól Nyíradonyig tartó szakaszon pedig burkolaterősítést és szélesítést végeznek. Debrecen belterületén 2,8 kilométeren, míg a város és a Hajdúsámsont elkerülő rész közötti 4,55 kilométer hosszan négysávosítás szerepel a tervekben. a jelentős forgalmú csomópontokban jelzőlámpát szerelnek fel.
A NIF-től kapott további információ szerint a Debrecen – Apafa vasúti vonal korszerűsítéséhez kapcsolódva új közúti aluljáró épül a Sámsoni úton. Az engedélyezési eljárás ez év végén elkezdődhet, ez a szakasz várhatóan már jövő nyárra építési engedéllyel fog rendelkezni.
A 471-es főutat érintő kivitelezés jövőre a hajdúsámsoni elkerülő és Nyíradony közötti szakaszon kezdődhet meg, a többi részen és Debrecenben várhatóan 2016-2017-ben,-olvasható a HAON honlapján.
 Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.