Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 22., péntek

Mentőhelikopter légibázis épülhet Hajdúsámsonban!

Európai Uniós pályázat keretében mintegy 600 millió forintból négy új légibázis kialakítását tervezi az Országos Mentőszolgálat – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy a jelenlegi hét bázis közül három (a balatonfüredi, a szentesi és a budaörsi) kielégíti a folyamatos üzemelés támasztotta követelményeket, a másik négy (a sármelléki, a pécsi, a miskolci és a debreceni) azonban bérleményként üzemel, és ezeket szeretnék az új állomásokkal kiváltani.

A politikus konkrét helyszíneket ugyan nem említett, de a Napló megtudta, hogy a négy új bázis egyike (a debreceni helyett) Hajdúsámsonban, a Csokonai utca végén (az oncsán) egy magaslaton épül meg 150-200 millió forintból.  
Hamza Gábor polgármester elmondta, hogy az OMSZ és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. vezetői jövő szombaton a városnapon egy olyan korszerű mentőhelikoptert is bemutatnak, amilyen a hajdúsámsoni légimentő bázison teljesít majd szolgálatot. A Csokonai utcai helyszín kívül esik a Debreceni Repülőtér biztonsági zónáján.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.