Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. augusztus 26., kedd

Négyszáz afrikai érkezik a Debreceni Egyetemre !

Ebolások is lehetnek köztük?
A Debreceni Egyetemen az afrikai országokból érkező hallgatókat érintő esetleges hatósági intézkedések esetén is biztosítanák, hogy mindenki befejezze féléves tanulmányait - közölte az egyetem rektora a nyugat-afrikai ebolajárvánnyal kapcsolatban.
Szilvássy Zoltán  elmondta: folyamatos kapcsolatban vannak a megyei kormányhivatal egészségügyi szakhatóságaival, amelyeknek intézkedési joguk van ilyen kérdésekben.
 
A rektor szerint az afrikai járvány miatt "csekély a veszély",(?) így nincs szükség rendkívüli intézkedésekre. Hozzátette: minden tanév elején felmérik a külföldi hallgatók egészségi állapotát, a részletes kérdőív kitöltése ezúttal is megtörténik.
A Debreceni Egyetemre mintegy négyszáz hallgató érkezik a következő napokban Afrikából - tette hozzá.
Ha a hatóságok esetlegesen beutazási tilalmat vagy - a betegség lappangási idejére vonatkozó - néhány hetes karantént rendelnének el a térségből érkező hallgatókat illetően, az egyetem biztosítaná, hogy emiatt ne érje hátrány őket az oktatásban. 
Valamennyi esetlegesen érintett külföldi hallgatónak biztosítanák a féléves tanulmányok befejezését, úgy alakítanák át az oktatási tematikát - jelentette ki Szilvássy Zoltán.
Elmondta azt is, hogy Debrecenben, a Kenézy kórházban felkészültek az esetleges gyanús esetek megfigyelésére, kivizsgálására.
A Népszabadság szombati számában azt írta: a Debreceni Egyetemen az illetékes szakhatóságokkal egyeztetve kérdőívet és nyilatkozatot küldtek ki az érintett hallgatóknak,hogy jártak-e Nigériában, Guineában, Sierra Leonéban vagy Libériában az elmúlt hat hétben.
(Mert ugye tudjuk ezek az "afrikai fiatalok" az igazmondásról híresek.-a szerk.) Egyben megjegyezték azt is, hogy a külföldről érkező hallgatók egészségügyi biztosítása és szűrése évek óta megoldott.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.