Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 26., péntek

Gázstop Ukrajnának !

Magyarország mától nem szállít gázt Ukrajnának. Ugyanis az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtökön 18 órától határozatlan időre megszakította Ukrajna felé a földgázszállítást. Erre azért volt szükség mert megnőtt a hazai gázfogyasztás. A cég közölte, hogy eddig is a hazai igények figyelembevételével szállítottak gázt Ukrajnának.

A Naftogaz ukrán gázszolgáltatót váratlanul érte a leállítás. Nem tudták elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjanak a leállítás okairól és időtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-től semmilyen 'meggyőző' indokot.

A Naftogaz sajnálatát fejezte ki a döntés miatt, és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerződésből fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat. Szerintük a döntés ellentétben áll az Unió egységes energiapiaci alapelveivel. 
Este a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is kiadott egy közleményt, mely szerint a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, mától tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést.
Forrás,napi gazdaság.hu
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.