Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 8., hétfő

Győz az igazság? Talán...

Szokatlan jelenettel indult a négy halálos áldozattal járó baleset okozásával vádolt Eva Rezesova másodfokú pere hétfőn a Budapest Környéki Törvényszéken.
A bíró húsz percen át sorolta érveit, miért tűnik számára úgy, hogy az elsőfokú tárgyaláson a bíró által kirendelt szakértő nem volt pártatlan műszaki szakvéleménye elkészítésekor.


Kovács Miklós állva hallgatta Stubeczky Sarolta kimért, udvarias, de mégis leginkább iskolai leteremtéshez hasonlítható kijelentéseit.
Kovácsot az elsőfokú tárgyalás előtt még Rezesova ügyvédje kérte fel szakvélemény elkészítésére. Novák Péter megbízásából magánszakértőként ezt el is készítette. Az elsőfokú tárgyaláson azonban a bíró őt is kirendelte szakértőnek, így innentől Kovács nem a vádlott magánszakértőjeként, hanem független műszaki szakértőként működött közre.
„Melegh Gábor a látszatát keltette annak, hogy nem pártatlan, Kovács Miklós pedig bizonyította” – mondta hétfőn a bíró, aki ezután már nem is engedte, hogy Kovács a szakértők közé üljön vissza. A szünet után folytatódó tárgyaláson már csak a hallgatóság soraiban foglalhatott volna helyet, Kovács azonban nem ment vissza a folytatásra.-olvasható az origo oldalán.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.