Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 11., csütörtök

Magyarország "háromszor" jobban teljesít...

Ezer forintos „adminisztrációs díjat” fizettetnek a hatvani kórházban azokkal a betegekkel, akik nem a kórház körzetébe tartoznak. Ez háromszorosa a korábbi vizitdíjnak, és úgy néz ki, hogy jogszerű.

Amennyire a forráshiányos kórházakat ismerjük, ha ezer forintra le lehet húzni a területen kívüli betegeket, akkor ez a modell járványszerűen elterjedhet. A Medical Tribune című orvosi lap a szoljon.hu információjára hivatkozva közli, hogy a jászsági beteget a háziorvosa a hatvani kórházba utalta be, ahol ezer forintos térítési díjat kellett fizetnie. 
A kórház arra hivatkozott, hogy a beteg választhat területen kívüli kórházat, és a háziorvos be is utalhatja oda, de a fogadó intézménynek ettől pluszkiadása keletkezik. A hatvani kórház esetén a pluszkiadások már olyan mértékűvé váltak, amit már nem tudnak kigazdálkodni a működésre kapott finanszírozásból. Ezek pedig adminisztrációs jellegűek, ezért augusztus elsejétől egyszeri adminisztrációs díjat vezetnek be. (És ez -sajnos-jogszerű ! -a szerk.)
forrás; itt
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.