Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 5., péntek

Táblagépet a gyereknek, de milyet is ?

A címben szereplő kérdés után még talán azt kellene eldöntenünk, hogy van e szüksége a gyereknek  egyáltalán táblagépre? Ha úgy döntenénk, hogy igen - és pénzünk is van rá- akkor érdemes tovább olvasni...
Legyen olcsóbb az iPad csúcsmodellénél, de mégse legyen ócska. Ezeket várjuk egy gyereknek szánt tablettől.
Tőlünk nyugatra sokszor már az iskolák adják a táblagépet a munkafüzet helyet: nálunk még nem ilyen jó a helyzet, de a készülékek olcsóbbá válásával egyre több családnak van saját táblagépe.

Egy ilyen eszköz a megfelelő appokkal felszerelve nemcsak a játékra, de készségek fejlesztésére, tanulásra is alkalmas.
Aki alapos szakértelem nélkül vág neki a feladatnak, az könnyen fut bele egy óriási csalódásba, hiszen a hirdetésekben csak úgy repkednek a gigahertzek, a processzormagok és a pixelek, majd ugyanezek az értékek otthon egy, a mindennapi feladatokat csak döcögve végrehajtó és naponta lemerülő tabletet eredményeznek. 
Alaposan meg kell fontolni a vásárlást, egy túl vacak tableten sem böngészni, sem olvasni nem lehet komfortosan.
Húszezer forintért nem kapunk csúcsmodellt, még ha a hirdetések specifikációi szupergyors működést is ígérnek: a legtöbb fapados modell csak a felesleges kiadások nagyságát növeli, és előbb-utóbb a fiókban végzi. 
A lenti képen egy tipikus hirdetés látszik, amelyet nem szabad megvásárolni.

Ha tehát úgy döntenél, hogy mégis kell a gyereknek egy ilyen kütyü, jobb ha egy elfogulatlan szakembertől kérsz segítséget a vásárláshoz.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.