Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 14., vasárnap

Holnaptól tízezer alatt nincs garancia !

Amiért csak néhány ezrest kellett adni, azt nyugodtan kidobhatjuk, amikor elromlik – szeptember 15-től ugyanis bruttó 10 ezer forint alatt nem lesz jótállási kötelezettség. Ezen sokan megütköznek, jogosan, akiknek az a néhány ezer forint is számottevő.

Új világ lesz szeptember 15-től! Eddig, ha bekrepált a pár ezer forintért vett rádió egy éven belül, előszedtük a blokkot, a jótállási jegyet, és visszavittük. Mostantól néhány ezer forintos holmival nem érdemes majd szaladgálni. Ugyanis egy márciusban elfogadott rendelet szeptember 15-én hatályba lépő szabálya értelmében egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás feltétele.
– Jótállás azonban nemcsak jogszabályon, hanem szerződésen is alapulhat, tehát a vállalkozások önként vállalhatnak jótállási kötelezettséget a jogszabályban nem szereplő termékekre is – hívta fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE)
A jótállás lényege, hogy a gyártónak, illetve a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a vásárló nem rendeltetésszerűen használta a terméket.

A szavatosságnak nincs értékhatára
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján részletesen megtalálható a lista, hogy milyen termékekre vonatkozik a kötelező jótállás bruttó 10 ezer forint vételár felett, és melyek azok a termékek, amikre értékhatártól függetlenül vonatkozik.
Szavatosság természetesen a tízezer forint alatti termékekre is van, ezt a blokk megőrzésével a vásárlástól számított hat hónapig érvényesítheti a vevő. Azt követően azonban már neki kell bizonyítania, hogy vétlen a termék meghibásodásában.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.