Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 13., hétfő

Narancs az egész ország, és rendületlenül barnul !

"Véget ért a önkormányzati választás és továbbra is sárgaságban szenved az ország. Szerencsére ez a sárgaság sem az igazi, "csak narancssárgaság", ami a központosított hatalom elleni valódi összefogással talán  gyógyítható lenne.
Sajnálom is meg nem is, hogy így alakult.

Az eredmények szétforgácsolásának meddő gyakorlata megmutatkozott most is. Ez a választási eredmény -valójában a szavazni 100 ezer aktivistával elhajtott fideszkdnp megélhetési szimpatizánsok kétes 2/3 -szerű "végterméke", - nem a valódi népakaratot tükrözi !
Tekintettel arra, hogy a fideszkdnp "politikusai" vélhetően 2018-ra tovább torzítják a választási rendszert hatalmuk megtartása érdekében, és ez ellen az elmúlt három választáson sem volt képes az "ellenzék" semmit tenni, más "népi" módszert kell -kellene- választani.
Az ország valamivel több min 8 millió szavazásra jogosult közül 3,5 millió szavazott 4,5 millió meg nem !
Valamilyen alternatív univerzumban biztos az a demokratikus felhatalmazás, ahol 57% nem szavaz, 43%-nak a fele meg Fidesz.  (Hol itt a 2/3 ?)
Nem az a gond, hogy a Fidesz mindent vitt - ez várható volt a passzívok/választani nem tudók vagy nem akarók nagy száma, a gyenge ellenzék, és a Fidesz erős mozgósítási képességei miatt,- hanem a gond az, hogy jelenleg nincs megfelelő ellenzék akire a 4,5 millió "nemszavazó" voksolhatna !
Az embereknek nincs kire szavazniuk és erről nem ők tehetnek, hanem a hataloméhes, marakodó ellenzék.
Ami nagyon érdekes lehet még, hogy mi jön most, ugyanis a választások elmúltával a Fidesz leveheti végre a kampány-álarcot, és megmutatja, hogy mit értett az alatt, hogy "Folytatjuk"!
A Fidesz a "Csak a Fidesz" kampányával ugyanis jó ideje nem a többséget, hanem mindent akar, és ez a mértéktelenség veszélyes, különösen annak fényében, hogy eddig sem riadt vissza a fékek és ellensúlyok rendszerének szétverésétől.
Abban biztos vagyok- hogy most véget ért a választás, de- ezután jön még sok meglepetés !" -írja levelében T. Gábor rendszeres olvasónk. Köszönjük a hozzászólást amit most minden változtatás nélkül megosztunk.
A szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.