Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 28., kedd

"Ne azt nézzék amit mondok..."

A rizscsökkentéssel átlagosan évi 100 ezer forint maradt a családok zsebében, az új adókkal azonban 120 ezer forintot venne el a kormány.
Hiába volt az előző választási kampányokban a szinte unalomig ismételt rezsicsökkentés a Fidesz legfőbb üzenet, úgy tűnik ez csupán a szavazók megnyerését szolgálta. A kormányzat az új adókkal havi tízezer forintot venne ki egy átlagos család zsebéből. Itt az internetadó, a cafeteriaelemek magasabb adóterhet kapnak, és még a sampon sem ússza meg. 
Így adózunk 2015-ben:
Az origo.hu számításai szerint nem az internetadó fog a legjobban fájni jövőre. A Fidesz ugyanis csúcsra pörgette az állami fűnyírót, így több cafeteriaelem 2015-től nem 35,7 százalékkal, hanem 51,17 százalékkal adózik. Ez brutális adóemelést jelent. Ez azt jelenti, hogy egy 8000 forintos étkezési utalvány nem 10 856 forintba, hanem 12 094 forintba kerül 2015-től a munkáltatóknak.

Az oroig.hu úgy számolja, hogy alapvető adóváltozások hatásaként havi szinten 10 ezer forintot veszíthetnek a családok összesen, éves szinten tehát 120 ezer forintot. Németh Szilárd szerint a tavalyi rezsicsökkentések nyomán egy átlagos család 100 ezer forintot spórolhatott.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.