Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 17., péntek

Ön miből él ?

Nagyszabású adatfelvétel kezdődik hétfőn Magyarországon; az Európai Központi Bank által koordinált, egész Európára kiterjedő felmérésben a háztartások megélhetéséről és pénzügyi helyzetéről gyűjtenek információkat.

 A „Miből élünk?” fantázianevű kutatás során 167 településen összesen 18 ezer háztartást kérdeznek meg október 20. és december 7. között. A megkeresettek választhatnak, hogy a kérdőívet személyes interjúval - azaz a kérdezőbiztosnak válaszolva - vagy az interneten töltik ki.
A válaszadás önkéntes, a felmérés névtelen. A válaszadók 1000 forint értékű étkezési utalványt kapnak, emellett tíz táblagépet sorsolnak ki azok között, akik az interneten töltik ki a kérdőívet.
Az adatfelvétellel a háztartások gazdálkodási egyensúlyát próbálják feltárni. Pl-ul hogy az éves bruttó jövedelem átlagosan 38 ezer euró volt Európában! (Magyarországon 2012-ben 1 235 000 forint, mintegy 4 ezer euró)!
A forráshírt  részletes itt olvashatod.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.