Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 6., csütörtök

A "hatalom" kíváncsi rád !

A Facebook közösségi oldal statisztikájából kiderült, tavaly az első félévben 24, a másodikban 51 felhasználó adatait kérte le az állam. Megközelítőleg akkor is a harmadát teljesítette a portál. A statisztikákból nem derül ki, hogy milyen bűnügyekhez kapcsolódóan kértek adatokat, írja a vs.hu.

Általánosságban a kormányzatok hivatalos nyomozáshoz kérnek adatokat, döntő többségben bűnügyek miatt. Ilyen lehet a rablás, emberrablás. Ilyenkor olyan előfizetői adatokat kérnek, mint a név és a szolgáltatás hossza. Egyéb kérelmek az IP-címek naplójával vagy a fiók tényleges tartalmával kapcsolatban érkezik - derül ki a Facebook tájékoztatójából. 
A közösségi oldal minden kérelemnél megvizsgálja, jogilag megfelelő-e. 
Ha hiányos, elutasítják vagy pontosítást kérnek. A tájékoztató szerint ha kötelező az adatszolgáltatás, akkor is van, hogy csak alapvető előfizetői adatokat osztanak meg.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.