Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 6., csütörtök

"A KDNP egy rozzant díszlet..."

A párt félművelt, felkészületlen figurákból áll - mondja a vallásfilozófus, aki szerint az Orbán-kormány vallástörvénye gyalázatos módon sérti az állam világnézeti semlegességét. Nyugat-Európában teljesen másról szól a kereszténydemokrácia. Semjén Zsolt a pápa ellen. Mi az a KDNP és kinek áll érdekében?

Fotó: Hír24/Neményi Márton
Noha 1994 májusa óta egyetlen választás sem volt, amelyen a KDNP önállóan megugrotta volna az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a Semjén Zsolt vezette kereszténydemokraták időről időre nagy horderejű kérdésekben igyekeznek áterőltetni akaratukat a magyar törvényhozáson. 
Jogosan merül fel a kérdés: milyen alapon szeretné meghatározni tízmillió honfitársunk sorsát egy olyan párt, amelyik a reprezentatív közvélemény-kutatásokban hibahatár alatti eredményekkel szerepel?
Az egész KDNP egy rozzant díszlet az Orbán-kormány mellett – mondja a Hír24-nek adott nyilatkozatában Gábor György, a vallástudományok doktora, egyetemi tanár. A szakember úgy látja: az Orbán-rendszernek semmilyen politikai filozófiája vagy ideológiája nincs. Eklektikus módon söprűznek össze különböző elemeket a szimbolikus politizálás jegyében, a vallásra való hivatkozás pedig csupán a politikai propaganda részét képezi.
Gábor György szerint a szatelitpártként funkcionáló KDNP félművelt, felkészületlen figurákból áll, elképesztő intellektuális deficittel... a teljes írás itt olvasható.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.