Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. december 18., csütörtök

A király meztelen ?

A napokban többször tüntettek több ezren a 2015-ös költségvetés ellen. Az ellen a költségvetés ellen, amit megszavazott  a (majdnem) kétharmad, amiről  kiderült, hogy  nem is annyira a nép, mint inkább a "kedves vezérek" vágyait tükrözi. 
2015-re kevesebb a látványelem, mint a korábbi években megszokhattuk.
A rezsit sem lehet a végtelenségig csökkenteni - sajnos. Ezért most nincs pozitív íve a költségvetésnek (még látszólag sem), nincs mit harsogni nap, mint nap, bele  a képünkbe. 
Véget nem érő elvonások, szűkítések, zárolások. Rengeteg be nem tartott ígéret. A sok stikli, baráti kedvezmény, indokolhatatlan és vállalhatatlan pénzszórás ezért jobban szúrja a szemünket, főleg ha 70 milliós lakásvásárlás, jövedelem nélküli habonying, új-zélandi koncertút és lekorrupciózott NAV-vezetés kíséretében tálalják fel. 
És ugyancsak szemet szúr a stadionok szomszédságában éhező 3 millió nyomorult, akik ugyan szintén magyar állampolgárok, csak éppen a HATALOM nem vesz róluk tudomást. Ők azok, akik a közmédia szerint nem léteznek. Pedig ők itt élnek -élnének- közöttünk.

És hogy miben más még a 2015-ös költségvetés azon kívül, hogy jobban látszik, hogy a király meztelen? Nos, lassan elfogynak a különadóval sújtható ágazatok. 
Most még a dohányipar, meg a kiskereskedelem kap egy újabb maflást – ez utóbbi nekünk is fájni fog –, de kész, vége, elfogyott.  Ennyi volt. Most már mi jövünk. 
Nemcsak áttételesen, nem a „nem fogják áthárítani” (de) módon, hanem simán szemtől szemben. Erről szólt volna az internetadó, erről szól az M0 és a bevezető szakaszok fizetőssé tétele. 
A rossz kormányzás árát mindig meg kell fizetnie valakinek. Most mi jövünk. Ha hagyjuk magunkat…
 sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.