Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. december 20., szombat

Az SSD többé nem luxus...

...sőt, ma már a használható méretű kapacitás sem méregdrága.A PCWorld letesztelte a legjobb, 35 ezer forintnál olcsóbb modelleket.

Van előnye annak, hogy ilyen irtózatos tempóban fejlődik az informatika: ami egy-két éve még luxusnak számított, ma már elérhető átlagtermék, sőt, időközben még javult is a technológia. Ez a legjobban az SSD-k (Solid State Drive) világában látszik.  (Itt olvashatsz arról is, hogyan installáld az új ssd meghajtódat és mire figyelj, hogy maximálisan ki tudd használni  előnyeit. -a szerk.)

Egy 240/256 GB-os SSD-ért három-négy éve jóval több mint 100 ezer forintot kellett fizetnünk, ráadásul a technológia még nem is volt az igazi. 
A szekvenciális csúcssebesség a mostani 550 MB/s helyett sokkal inkább 250 MB/s környékén, vagy még inkább alatta volt, a TRIM, az Over Provisioning, a gyorsítótárazás és a Wear leveling gyerekcipőben jártak, és úgy tűnt, a SATA6G még sokáig bőségesen elegendő lesz itt is.
Ha érdekel a teszt eredménye és ár-teljesítmény összehasonlítása, akkor a teljes írást itt elolvashatod !
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.