Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. december 29., hétfő

Nagyon kell a pénz ! Nincs türelmi idő !

 Kurucz Éva -kép; origo
Nem lesz csúszás, így türelmi idő sem: január elsejétől fizetni kell az eddig ingyenes használatú utakon is. A kormányszóvivő szerint az informatikai rendszert még finomhangolják, de elsejétől mindenki megveheti majd a megyei matricákat.
Január elsejére technikailag készen áll a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. arra, hogy a kormány döntése alapján fizetős legyen az M0-s több szakasza, valamint számos települést elkerülő útszakasz, és a fővárosba bevezető autópályák - mondta a kormányszóvivő.

Erről a hirtelen, gyors, fejetlen kapkodásról az alábbi írás jutott eszembe ;

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. 
Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. 
A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
 A teljes írás ezen a linken olvasható !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.